Hooge Heide
Verblijf op de Veluwe


Bovenhuis

Het geheel vrijstaande Bovenhuis is in 1937 gebouwd en is het oudste huis op de Hooge Heide. Het Bovenhuis ligt bovenop een paraboolduin uit de ijstijd - vandaar de naam Bovenhuis. Het huis heeft door de hoge ligging vanuit de woonkamer / keuken een prachtig vrij uitzicht over de Hooge Heide en de achterliggende bosrand. Het Bovenhuis is destijds ontworpen als weekeind- en vakantiehuis. Het heeft de sfeer van een oud jachthuis, door de ruime hal met dubbele overloop en de grote ramen in de woonkamer met prachtig uitzicht.

Het Bovenhuis heeft bij binnenkomst door de voordeur (let op je hoofd!) een ruime hal met toegang tot de badkamer, de aparte WC en de ruime woonkamer met open keuken. In de hal is ook de authentieke trap naar boven. Boven aan de overloop zijn twee ruime slaapkamers en een kleine derde slaapkamer, geschikt voor kleinere kinderen. In de grootste slaapkamer is het bed 210 x 180 cm met een tweepersoons pocketveringsmatras. De tweede slaapkamer heeft twee boxspring bedden van 90 x 200 cm. De derde slaapkamer heeft één kleiner bed van 80 x 190 cm. 

De keuken en badkamer (beneden) zijn modern en comfortabel ingericht. De badkamer heeft een inloopdouche en een dubbele wastafel. De keuken beschikt onder andere over een inductiekookplaat met afzuigkap, elektrische oven, magnetron, vaatwasser, ijskast met vriesvak en verschillende apparatuur zoals melkopschuimer, staafmixer en koffiezetapparaat.

Het Bovenhuis is voorzien van centrale verwarming, de bediening zit in de woonkamer, bij binnenkomst rechts op de muur. Het Bovenhuis beschikt tevens over wifi en is aangesloten op glasvezel. Het Bovenhuis heeft geen TV. Het vrijstaande huis heeft rondom vrij uitzicht en heeft aan de zuidzijde (aan de kant van de Hooge Heide) een groot terras met verschillende zitjes en tuinmeubilair.

Het Bovenhuis heeft een hout gestookte kachel in de woonkamer / keuken en in de hal. De houtkachels mogen worden gestookt, hout om te kloven is ruimschoots aanwezig in de 'carport' bij de keerlus. Er hangt een kloofbijl. In de kachels mag enkel hout worden gestookt, dus geen karton, paraffineblokken of ander brandbaar materiaal gebruiken. Voor het aanmaken enkel kranten en lucifers gebruiken (kortom, behendig vuur stoken).

Het Bovenhuis is de perfecte romantische hide-away voor met zijn tweeën. Het huis is ook heel geschikt voor een gezin met twee of drie kinderen, of een groepje van vier volwassenen. Honden zijn welkom mits goed opgevoed en onder appèl i.v.m. het wild rond het huis. Er is geen omheining of hekwerk.

Het Bovenhuis en het Tuinhuis kunnen ook tezamen worden gehuurd. Beide huisjes samen zijn heel geschikt voor bijvoorbeeld een familieweekeinde of vriendenweekeinde.

In verband met de afgelegen ligging in het bos en het alom aanwezige brandbare materiaal, is vuur buiten verboden. Op het terras mag wel met kolen worden gebarbecued in de aanwezige BBQ.

Zie Fotogalerij Bovenhuis.